Om Roskilde Svømning

Baggrund

Roskilde Svømning er i virkeligheden en meget gammel forening. Godt nok har navnet ikke optrådt før i 2001, men foreningen er en videreførelse med nyt navn af Roskilde Gymnastikforenings Svømmeafdeling, som var en del af Roskilde Gymnastikforening, stiftet 8. juli 1926. En af Roskildes store foreninger med et medlemstal på ca. 1700, hvoraf de godt 1100 var i svømmeafdelingen. Nu har svømmeafdelingen dannet sin egen forening: Roskilde Svømning.

Roskilde Svømning er igen opdelt i områder:

Motionssvømning, ca. 950 medlemmer
Babysvømning, ca. 200 medlemmer
Konkurrencesvømning, ca. 60 medlemmer

Motionssvømning
Vi har ca. 45 hold i Maglegårdsbadet og ca. 14 hold i Sct. Jørgensbadet – alle med veluddannede instruktører for medlemmer, der ønsker at dyrke motionssvømning. Vi har hold for børn og voksne og for såvel begyndere, let øvede som meget øvede. Vi har også familiehold, hvor hele familien kan følges ad og lære at svømme og samtidig få en hyggelig svømmetur sammen.
Hvis du har lyst til at svømme på et af vore mange svømmehold, så se mere på vores online tilmeldingssystem:

Der kan du se alle vores hold, og finde frem til hvilket hold der bedst egner sig bedst for dig.

Baby svømning

Babysvømning er for babyer mellem 11 uger og 3 år. Babysvømning er ikke svømmetræning, men tilvænning til det våde element. Babyer skal tilmeldes inden de fylder ½ år, da det ellers er svært, at få det fulde udbytte af de medfødte reflekser. Hvis du har lyst til at lade dit barn komme til babysvømning, så se mere under vores online tilmeldingssytem.

Her kan du se, hvornår vi har hold, og finde frem til det tidspunkt, der passer dig bedst, samt læse lidt mere om babysvømning.

Konkurrence svømning
Ønsker du, at svømme mere end den ½ time om ugen, der tilbydes motionssvømmere er konkurrence-afdelingen måske et godt alternativ. Her får du mere målrettet træning, samtidig med, at du kan træne flere timer om ugen. Konkurrenceafdelingen består af et A-, et B- og et C-hold. C-holdet træner ca. 2-3 timer om ugen, B-holdet træner ca. 3-4 timer om ugen og A-holdet mere end 6 timer om ugen. Desuden deltager holdene i svømmestævner og mesterskaber rundt omkring i landet.

Et par gange om året arrangerer klubben træningslejre og weekendophold i ind- eller udland. Disse arrangementer er tilpasset til de enkelte svømmeres alder og evner.

Der er ansat professionelle svømmetrænere til at træne vore konkurrencesvømmere.

Er du interesseret i at høre mere om, at dyrke svømning i vores konkurrenceafdeling, så ring til en af vore trænere eller konkurrence ansvarlig (se kontaktinfo). Du kan også aftale, at du besøger svømmehallen, hvor konkurrenceholdene træner, og se hvordan træningen foregår.