Konkurrenceafdelingen

Konkurrenceafdelingen i Roskilde Svømning er opdelt i 4 hold efter alder og niveau, og træningen her er målrettet konkurrence:

A-holdet består af klubbens bedste og ældste konkurrencesvømmere. Her trænes 13½ time i vandet om ugen, og derudover er der landtræning – Dry land. Der er ingen yngste-alder, men man skal være en teknisk dygtig og stærk konkurrencesvømmer og klar på de mange timers træning.

B-holdet består overvejende af klubbens bedste årgangskonkurrencesvømmere (alder 10 – 14 år piger & 12 – 16 år drenge). Her trænes 8½ time i vandet om ugen, og derudover er der Dry land.

C-holdet består af klubbens gode og yngste konkurrencesvømmere. Her begynder man typisk, hvis ens instruktør i svømmeskolen ser ens potentiale og opfordrer til, at man kunne prøve konkurrencesvømning. Svømmerne her er fra 9 år og op; konkurrencesvømning kan man ikke begynde for tidligt på. Her trænes 4 timer i vandet om ugen, og der er også lidt Dry land.

D-holdet består af klubbens gode og yngste konkurrencesvømmere.

Holdene deltager i svømmestævner og mesterskaber rundt omkring i landet.

Et par gange om året arrangerer klubben træningslejre og weekendophold i ind- eller udland. Disse arrangementer er tilpasset til de enkelte svømmeres alder og evner, og der er oftest egenbetaling.

Der er ansat professionelle svømmetrænere til at træne vore konkurrencesvømmere.

Fælles for alle konkurrenceholdene er, at man ikke selv kan tilmelde sig. Trænerne vurderer alle nye svømmere, og internt mellem holdene beslutter trænerne suverænt, hvem der kan rykke op. Er man svømmer i svømmeskolen, kan man tage en snak med sin instruktør eller kontakte C-holdstræneren, hvis man kunne tænke sig at prøve kræfter med konkurrencesvømning i Roskilde Svømning. Alternativt bliver man opfordret af sin instruktør eller en af trænerne, der ind i mellem kigger på svømmeskoleholdene fra bassinkanten. Er man svømmer fra en anden klub, skal man rundt af svømmeskolen, med mindre man allerede har svømmet konkurrencesvømning der. Så kan man tage kontakt med træneren af det hold, der passer i alder og niveau. Igen skal det nævnes, at man typisk begynder på konkurrencesvømning, når man er 8 – 10 år. Men er du interesseret i at se, hvordan træningen for konkurrencesvømmerne foregår, så kontakt en af trænerne og lav en aftale om at besøge svømmehallen på et tidspunkt, hvor konkurrenceholdene træner.

Derudover har klubben et masters-hold, som er motionssvømning for tidligere konkurrencesvømmere og andre, der dyrker svømning på masterniveau. Se også under punktet Masters her på siden.