Vi modtager i øjeblikket rigtig mange spørgsmål vedrørende corona, corona restriktioner og håndteringen her af. Herunder har vi samlet spørgsmål og svar på en del af de spørgsmål vi modtager oftest. Har du yderligere spørgsmål, bedes du kontakte svømmeskolelederen Emil Blomgaard på svoemskole@roskilde-svoemning.dk

Må forældre gå med ind i omklædningen og svømmehallen?

For at der ikke kommer til at være for mange personer i hallen og omklædningen, må der ikke gå forældre med ind og klæde om eller observere svømmetimen. Det er et tiltag, der er blevet taget for at sikre, flest mulige børn kan lære at svømme.

Må man gå ned og klæde om efter svømmetimen?

Omklædningen i badene er ikke særlig store, så for at undgå en prob i omklædningsrummet klæder man derfor om oppe i hallen efter svømning. De fleste læser dette ved at tørre sig grundigt uden på badetøjet, hvorefter at iføre sig rigeligt med tøj og hue inden man skynder sig ud i bilen.

Undtagelsesvis kan de svømmere, der er på cykel til og fra svømning få lov til at gå ned og klæde om efter aftale med træneren.

Hvornår betragtes man som én, der har været i nær kontakt til en smittet?

Hvis du passer ind under én eller flere af beskrivelserne herunder, anser vi det som nær kontakt til en smittet:

  • Bor under samme tag med en smittet.
  • Går i samme skoleklasse som en smittet.
  • Har kørt i bil med en smittet.
  • Været inde for 1 meters afstand i 15 minutter eller længere.

Personer der er eller har været i nær kontakt med en smittet kan vende tilbage til svømning efter 2 negative test.

En svømmer, der er hjemsendt fra skole uden at have været i nær kontakt til den smittede?

I situationer, hvor man hjemsendes fra skolen uden at have været i nær kontakt, kan man vende tilbage til svømning ud fra samme kriterier som skolen angiver. Det vil typisk være efter én negativ test hurtigts muligt.

En svømmer der er blevet testet positiv?

Hvis man som svømmer testes positiv, kan man vende tilbage til svømning når man har været symptomfri i 48 timer, eller 7 døgn såfremt du ingen symptomer oplever.

Hvad sker der, hvis man testes positiv, og har været til svømning?

I denne tid er det ikke utænkeligt, at vi står med en svømmer, der har været smittet under svømmetræningen. I dette tilfælde skal alle, der har været i samme gruppe eller på samme hold betragtes som nærkontakt, og kan vende tilbage til svømning efter 2 negative test.

Skal man følge forsigtighedsprincippet?

Er man i tvivl om hvorvidt man burde blive hjemme en ekstra dag eller søge læge. Så gør det. Spørgsmål til mere konkrete situationer bedes henvende sig til svømmeskolelederen Emil Blomgaard på mail: svoemskole@roskilde-svoemning.dk

Hvilke restriktioner gælder hos Roskilde Svømning?

Som forening følger vi kulturministeriets retningslinjer, og vi holder os løbende opdaterede med restriktioner og retningslinjer. For yderligere indblik, kan du selv lære kulturministeriets retningslinjer her: https://kum.dk/aktuelt/covid-19/retningslinjer-for-genaabning

Kan man have en ande tilgang, og kan den ændre sig?

Svaret er ja til begge dele.